Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Hur har Smålands idrottsledare upplevt pandemin? Linnéuniversitetet genomför ett forskningsprojekt med syfte att ta reda på vilka behov som föreligger för att få igång en bred och slagkraftig idrottsverksamhet igen.
 
Fredagen den 24 september 2021 arrangerar Riksidrottsförbundet Idrottens dag i skolor över hela Sverige. Det är en del av European School Sports Day, som genomförs tillsammans med skolbarn över hela Europa. Vi vill att många skolor i Småland delta...
 
Glädjande nog ser vi ett stort intresse bland idrottsföreningar i Småland att skapa verksamhet för personer som är över 55 år. Vi har beviljat ett stimulansstöd på 5000 kr till 38 idrottsföreningar i Småland.
 
Idrottsforum är den goda dialogen om den lokala idrotten. I slutet av maj möttes föreningar, Oskarshamns kommun och RF-SISU Småland för att samtala om hur idrotten mår.
 
Många barn och ungdomar tvingas välja idrott alldeles för tidigt. Därför bedriver vi tillsammans med sex SDF satsningen Samsyn Småland som går ut på att skapa förutsättningar för att barn och ungdomar ska kunna hålla på med flera idrotter samtidig...
 
Under den gångna helgens Riksidrottsmöte fattades flera framtidsbeslut för den svenska idrottsrörelsen. Nya medlemsförbund välkomnades, en ny styrelse valdes och specialidrottsförbunden får ett stärkt stöd. Bland annat.
 
Vid de senaste dagarnas Riksidrottsmöte valdes Marie Hedberg från Växjö till ledamot i Riksidrottsstyrelsen och Förbundsstyrelsen. Marie är även ledamot RF-SISU Smålands styrelse och i Svenska Tennisförbundet. Grattis Marie!
 
Från 1 juni blir det lättnader för idrotten, meddelar regeringen och Folkhälsomyndigheten. Det gäller bland annat tävling, match och läger för barn, publiktak på upp till 500 personer utomhus och 150 utövare vid tävlingar i skog, på vatten och väg.
 
Riksidrottsförbundets förtjänsttecken är den högsta utmärkelse som delas ut inom svensk idrott. I år får 18 idrottsledare från Småland motta denna fina utmärkelse. Stort grattis!
 

Kommunbesök i Hultsfred

(2021-05-26 10:45)
Årligen möter RF-SISU Småland förtroendevalda och tjänstepersoner i många av Smålands kommuner. Nyligen mötte vi Hultsfreds kommun för goda diskussioner om den lokala idrotten.
 
En jämställd och inkluderande idrottsrörelse är en förutsättning för en framgångsrik verksamhet. Hur är det i din förening? Testa RF-SISU Smålands kortlek med 50 diskussionsfrågor!
 
Vartannat år samlas Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas medlemsförbund för att under sina respektive stämmor fatta beslut i för idrottsrörelsen viktiga frågor. I år genomförs mötet digitalt 28–30 maj 2021.
 
Växjös pridevecka är till ända. Den stora paraden och folkfesten uteblev, men RF-SISU Småland ser ändå tillbaka på veckan positivt.
 
 
Alaa Ali Albobali fick jobb i Färjestadens GoIF och kom bra in i det svenska samhället. Idrottsrörelsen är och vill tillsammans med andra vara en motor för ett Sverige som håller ihop.
 
12

Vaccinerad Klubb

 Ren Vinnare

 

Stöd Nybro MGK

 

VÅR HUVUDSPONSOR SOM ÄR BÄST PÅ GLAS OCH FÖNSTER


 

-------------------------------------

 

KÖP FANTASTISKA PIZZOR HOS VÅR HUVUDSPONSOR

Pizzeria Viktoria

 

-------------------------------------

 

KÖP UTRUSTNING GENOM VÅR SAMARBETSPARTNER 

 

-------------------------------------

 

KÖP BARNKLÄDER OCH BARNARTIKLAR FRÅN VÅR SAMARBETSPARTNER

 

 ------------------------------------- 

 

ANLITA VÅR SAMARBETSPARTNER SOM ÄR BÄST PÅ TRYCK & BRODYR

BOTO

 

 -------------------------------------

 

Postadress:
Nybro MGK - Bangolf
Vattugatan 2
38242 Nybro

Kontakt:
Tel: 0734397674
E-post: nybrominigolf@hotmai...