Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Första veckan på sommarlovet genomförs basketskolan av Oskarshamns Basketbollklubb tillsammans med Oskarshamn kommun, något som varit en återkommande sommarlovsaktivitet för barnen sedan 1996.
 
Centerpartiets Annie Lööf besökte nyligen Furulidshallen i Aneby. Från Aneby SK deltog Kenneth Råsberg, Sören Aronsson och Niklas Lindberg. Besöket skedde på eget initiativ från partiledaren som var intresserad att veta mer om den nya inomhushalle...
 
Vi söker en idrottskonsulent, tillsvidareanställning på 100%, till Kalmar län med placering i Västervik. Arbetsområdet är främst Västervik med kringliggande kommuner.
 
Årligen möter RF-SISU Småland förtroendevalda och tjänstepersoner i många av Smålands kommuner. Nyligen mötte vi Habo kommun för goda diskussioner om den lokala idrotten.
 
Vi söker en idrottskonsulent, tillsvidareanställning på 100%, till Kronobergs län med placering på kansliet i Växjö. Arbetsområdet är främst Tingsryd och Växjö kommuner.
 
Stipendiefonden är till för stöd till Parasportverksamhet i Kalmar län. Stipendiet som delas ut är en gåva från Föreningen Regionlabbet för idrott och hälsa. 2021 års stipendiat är Benny Jonsson som bedriver ett parasportlag i fotboll i Kalmar FF.
 
Vilka idrottsfrågor är heta inför valet i höst? I Nybro (5/5) och Växjö (16/5) genomförs panelsamtal där kommunens politiker svarar på dina frågor. Ta chansen!
 
RF-SISU Småland bjuder in till en digital informationsträff den 4 maj om trygg idrott för dig som anställd eller förtroendevald på ett SDF.
 
RF-SISU Småland genomförde ordinarie distriktsidrottsmöte i lördags (9/4). 23 SDF med ca 40 personer närvarade i Växjö. Roger Ödebrink fortsätter som ordförande och Susanne Linnér är ny i styrelsen.
 
I Jönköpingsföreningen IK Tord vill man nu bygga en hållbar organisation för sin ungdomsverksamhet. Ett steg i arbetet är att använda sig av en föreningscoach som ska sätta fart på bland annat värdegrundsarbetet i föreningen.
 
Vill din idrottsförening göra en insats för barn och ungdomar som flytt kriget i Ukraina? Då kan ni söka stöd från RF-SISU Småland för att skapa meningsfulla aktiviteter.
 
I tisdags genomfördes Idrottsforum Jönköping för fjärde gången. Huskvarna Folkets Park var lokalen och diskussionerna var givande och initierade. Största applåden fick Jönköpings medaljörer från Paralympics!
 
I de den lilla orten Åby med omnejd, strax utanför Växjö, bor drygt 700 personer. Åby/Tjureda IF är föreningen där bandyn är stor. I den egna bandyarenan spelas nu världsmästerskapet i bandy för damer. Hur gick det till?
 
Mer än varannan idrottsförening är orolig för framtiden och för det tapp av medlemmar, ledare och tränare som skett under två år med corona. Störst är oron för att tappa tonåringar. Idrottsföreningarna är även bekymrade för ekonomin.
 
Vi vill flagga upp för vår digitala föreläsarvecka som vi håller vecka 14. Måndag-torsdag håller vi olika föreläsningar med temat föreningsutveckling.
 
12

Vaccinerad Klubb

 Ren Vinnare

 

Stöd Nybro MGK

 

VÅR HUVUDSPONSOR SOM ÄR BÄST PÅ GLAS OCH FÖNSTER


 

-------------------------------------

 

KÖP FANTASTISKA PIZZOR HOS VÅR HUVUDSPONSOR

Pizzeria Viktoria

 

-------------------------------------

 

KÖP UTRUSTNING GENOM VÅR SAMARBETSPARTNER 

 

-------------------------------------

 

KÖP BARNKLÄDER OCH BARNARTIKLAR FRÅN VÅR SAMARBETSPARTNER

 

 ------------------------------------- 

 

ANLITA VÅR SAMARBETSPARTNER SOM ÄR BÄST PÅ TRYCK & BRODYR

BOTO

 

 -------------------------------------

 

Postadress:
Nybro MGK - Bangolf
Vattugatan 2
38242 Nybro

Kontakt:
Tel: 0734397674
E-post: nybrominigolf@hotmai...